Het Pippa Achterwerk

Laatst stapte ik de deur uit om een krantje te gaan lezen in onze zogenaamde ‘communal garden’. Het was zondag, dus ik was niet de enige die dit idee had gekregen, hoorde ik al. Het gekwetter van kinderen, de basstemmen van de mannen en de hoge lachsalvo’s van de dames stegen reeds op uit het groene hart van onze ‘square’. Het zonnetje scheen, de heerlijke bloesemgeuren kwamen mij tegemoet, dus ik maakte mij op voor een lekkere middag.

Naar het hek lopend ving ik wat flarden klassieke muziek op. Nu heb ik daar weinig verstand van, dus wie of wat het was: geen idee. Iets met violen. Ik keek even om mij heen wie de dader was en mijn oor en oog viel op een man met zonnebril zittend in een BMW uit de 8-serie. Nu had ik dat al eens eerder opgemerkt bij ons in de buurt: mannen van middelbare leeftijd die in het weekend een paar uur in hun auto gaan zitten met een cd op. Ook in Amsterdam kwam dit voor, maar daar was het vooral iets waar jonge mannen van vaak Marokkaanse of Turkse afkomst zich mee bezig hielden. De muziek was dan vele malen luider en veelal zaten er meerdere mannen in één tweedehands auto met nieuwe sportvelgen. Om boven de herrie van die rapper uit te komen, moesten ze heel hard praten, maar gelukkig waren ze daar erg goed in. Het doel was hetzelfde denk ik: even geen gezeik van hun vrouw over ‘opruimen’ aan hun kop na een week hard werken en geen jengelende kinderen. Ach ja, in de Middeleeuwen ging je lekker bij een vijver op je luit tokkelen, tegenwoordig ga je in je auto zitten. Who cares?

Zogenaamd in mijn krant lezend, passeerde ik de auto en keek schielijk naar binnen. Op zijn schoot lag een magazine geopend met een grote foto van Pippa Middleton in haar trouwjurk. Uiteraard van achteren genomen, want daar draait het om hier in geheel Groot-Brittannië: het ‘fabulass’ achterwerk van Pippa! Voor de holbewoners die het hebben gemist: Pippa is de zus van Kate die met Prins William is getrouwd. Tijdens dit huwelijk was ze bruidsmeisje en had ze zich gehuld in een leuke jurk die vooral haar welgeschapen kont goed liet uitkomen.

Ik denk dat de opwinding over de billen van Pippa misschien het best te verwoorden is door een zin te citeren uit een van de kranten hier:

‘Not since the first Panzer tank turned and fled at the Battle of El-Alamein has a rear end made such an impression on the world’

Zal ik ooit in staat zijn om zo’n zin te schrijven? Ik vrees het ergste. Nog eentje: Alex Donohue van de UK bookmaker Ladbrokes:

‘We have no doubt she will be crowned Rear of the Year’

Op Facebook heeft de Pippa Middleton Ass Appreciation Society reeds 220.000 volgers, er is haar publiekelijk een rol in een pornofilm aangeboden (£ 5.000.000 voor één scene), in de glossy bladen zijn de woorden ‘Pippa’ en ‘Naughty’ onlosmakelijk met elkaar verbonden etcetera.

De heerlijke geuren uit de tuin, het zonnetje en de violen van de klassieke cd plus het kontje van Pippa: Het is Lente in Londen!

Share