Rooney, Cole, Balotelli en Torres

Manchester UnitedLangzamerhand nadert de ontknoping van het voetbalseizoen: zaterdag de halve finale Manchester United – Manchester City voor de Engelse beker, volgende week de halve finales in de Champion League en nog 6 wedstrijden te gaan in de Premier League. De Engelse clubs hebben bakken met geld geïnvesteerd in spelers waarvan je af en toe denkt: die zijn rijp voor een inrichting. Laten we er eens vier bekijken.

Wayne Rooney (salaris: £ 250.000 per week)
De sterspeler van Manchester United en het Engelse nationale team kwam vorig jaar in het nieuws door het werkwoord ‘vreemdgaan’ terwijl zijn vrouw in verwachting was. Het was niet de eerste keer maar alles lijkt weer koek en ei tussen die twee, met als klap op de vuurpijl het bericht dat ze wel weer een kind van hem wil. De motieven van dit huwelijk worden wat mij betreft dus een beetje vaag. Rooney viel even in een zwart gat en voetbalde niet meer goed, maar is de laatste maanden weer de absolute uitblinker op de velden. Zijn frustraties richting pers zijn echter nog niet helemaal onder controle. Na een doelpunt rende hij naar een camera van Sky Sports om even zijn ongenoegen mede te delen. Gevolg: twee wedstrijden schorsing waaronder de belangrijke halve finale voor de Engelse beker aanstaande zaterdag. Even zien hoe een gefrustreerde Rooney eruit ziet? Kijk dan naar het onderstaande filmpje, waarbij iemand opmerkte: “Why is Shrek white?”

YouTube voorvertoningsafbeelding

Ashley Cole (geschat salaris £ 110.000 per week)
Deze speler van Chelsea was in het verleden getrouwd met het bekende Engelse model Cheryl Cole, die af en toe ook nog wat zingt. Ze had gelukkig al snel door dat hij ondanks dat aantrekkelijke salaris een beetje vreemde neigingen had. Zoals die dag in februari, toen hij zijn tas aan het inpakken was voor een training. Jas aan en net voor hij de deur dicht deed, dacht hij: weet je wat, ik neem mijn luchtdrukgeweer eens mee deze middag, da’s lachen! En wat waren zijn teamgenoten onder de indruk van deze penisverlenging van de heer Cole. Natuurlijk was hij in de kleedkamer bereid om even te laten zien hoe zo’n geweer werkt. Tijdens het opschroeven van de telescoop en de geluidsdemper zag hij uit zijn ooghoek een student rondlopen. Kijk jongens, je legt aan en dan schiet je zó iemand voor zijn raap! Helaas was hij vergeten dat er nog kogeltjes in het geweer aanwezig waren. De gewonde student kreeg de volle laag en een leuke vergoeding voor de wond. Cole moest twee weken salaris aan boete betalen. Verder geen vervolging, alles in der minne geschikt. Het trainingveld van Chelsea is nu een gewilde plek voor studenten. Als Cole in de buurt is en je doet zo’n T-shirt aan met een schietschijf erop, dan heb je kans dat er een leuke aanvulling van de studiebeurs in het verschiet ligt.

Mario Balotelli (geschat salaris rond de £ 65.000 per week)
Dit jongetje is pas 20 en nu al volledig doorgedraaid. Toen Manchester City belangstelling voor hem toonde, was zijn eerste reactie: ok, maar dan wel een salaris van £ 180.000 per week. Zoals je ziet heeft hij flink water bij de wijn gedaan. Qua voetballen is het niet best: egoïstisch spel en veel gele en rode kaarten. Verder werd hij laatst gewisseld omdat hij allergisch was voor het gras op het veld van de tegenstander…… Vorige maand stond hij wederom op de voorpagina’s omdat hij na de training in het clubhuis dartpijltjes stond te gooien op jeugdspelers. Naar eigen zeggen ‘uit verveling’. Gelukkig raakte niemand gewond en nadat hij de clubleiding had beloofd dat hij dit niet meer zou doen, werd de zaak afgesloten. En of het een intelligente vent is verder? Kijk even naar de onderstaande video en oordeel zelf.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Fernando Torres (salaris rond de £ 175.000 per week)
Het verhaal van het seizoen! Deze, in mijn optiek nogal overgewaardeerde speler, werd in januari dit jaar in paniek gekocht door Chelsea van Liverpool. Wat is het geval: als je volgend seizoen geen Champions League speelt, kan je deze zomer geen topspelers meer aantrekken. Torres verwoordde het als volgt: “if you don’t play in the Champions League it’s as if you don’t exist”. De eerste vier plaatsen in de Engelse competitie geven recht op deelname. Van Liverpool kon in januari al worden gezegd dat ze nooit hoger zouden komen dan plaats 5 of 6 en Chelsea hing tussen plaats 4 en 5. Dus ging de eigenaar van de laatste club, de biljonair Abramovich, eens even internetbankieren en maakte £ 50.000.000 over om Torres bij Liverpool weg te halen. Probleem is nu dat hij nog steeds geen goal heeft gemaakt en het ziet er eigenlijk niet naar uit dat hij dat nog gaat doen. Bijna was het raak tegen Manchester United, maar toen bleek Van der Sar over een uitschuifbare arm te beschikken. De fans van Liverpool lachen zich rot, want van het enorme geldbedrag hebben ze onder andere Suarez van Ajax gekocht, en die speelt erg goed. Toen het vertrek in januari echter duidelijk werd, was de sfeer wat minder goed: zijn shirt werd openlijk verbrand.

Het worden dus spannende weken hier. De pers zit er als vanouds bovenop en geen detail wordt ons onthouden. Welke miljonair gaat zijn weeksalaris waarmaken?

Share